Bosch accuboormachine kopen 2023

Zoek je een betaalbare Bosch accuboor? Dan kom je al snel terecht bij de accuboormachines van Bosch. De van origine Duitse gereedschapbouwer kennen we in nederland al lang van de uitgebreide collectie elektrische gereedschappen.

Van decoupeerzaag tot schuurmachine en van boorhamer tot de moderne collectie Bosch accuboren en accugereedschap. Bosch gereedschap bestaat uit twee lijnen. De groene lijn is de collectie elektrisch gereedschap voor de doe-het-zelver. Deze kun je herkennen aan de productnummers die beginnen met een P. Bosch heeft ook een blauwe collectie, deze duurdere lijn is bedoeld voor de professionele klusser. Het gereedschap is geschikt voor dagelijks gebruik onder zware omstandigheden. Deze blauwe lijn kun je herkennen aan een productnummer wat begint met een G en natuurlijk de blauwe kleur.

Bosch accuboor

Blauw of groen? Welke Bosch accuboor moet je kiezen

Ben je van plan zelf een huis te bouwen en ga je een accuboormachine van Bosch lang en veel gebruiken? Kies dan voor de blauwe lijn. Deze Bosch accuboormachines zijn duurder in aanschaf maar verdienen zich zelf terug. Deze blauwe machines zie dus veel terug bij professionele klussers en ZZP’ers. De blauwe machines van Bosch hebben accu’s met meer vermogen en meer capaciteit en de blauwe accuboormachines kunnen tegen een stootje.

Groene accuboormachines van Bosch zijn ideaal voor de doe-het-zelver die maar paar keer per jaar een gaatje moet boren voor een schilderij of een kast van Ikea in elkaar schroeft. De machines zijn veel lichter in de hand en ook een stuk voordeliger dan de blauwe Bosch accuboormachines. Daarbij het

De verschillen tussen groene Bosch en blauwe Bosch

Blauwe BoschGroene Bosch
Voor welke klusserProfi en ZZP-erDe handige klusser
GebruikDagelijks en zwaar gebruikVoor het gaatje hier en daar of een schroefje
OptiesZware accu’s, veel accessoires in het profi segmentUit te breiden met veel gereedchap voor huis en tuin.
Prijs€ € €
kenmerkenPerfect voor zware en dagelijkse klussen.Perfect voor de eenvoudige klus in huis.
Voordelensterk, krachtig, degelijk, kan tegen een stootje en is duurzaamGoedkoop, degelijke kwaliteit, uitwisselbaar met ander gereedschap.
Nadelenduur, zwaar in gebruikaccu’s zijn zwakker, minder degelijk

Hoe kies ik de juiste machine?

De beslissing voor de respectievelijke serie is op zich gemakkelijk. Toch vragen sommigen zich af of de groene serie voldoende is voor hun behoeften of dat ze als gepassioneerde doe-het-zelver niet liever een blauwe accuschroevendraaier moeten kopen. De volgende vragen en tips kunnen u helpen bij het maken van de juiste aankoopbeslissing:

Gebruikersfrequentie

Als de accuschroevendraaier dagelijks of meerdere keren per week wordt gebruikt, kies je voor de blauwe serie van Bosch. De investering is de moeite waard als op lange termijn vaak gebruik nodig is. Als hij bijvoorbeeld maar één keer per maand of zelfs maar een paar keer per jaar wordt gebruikt, is de groene serie de betere keuze.

materialen

Als er veel verschillende materialen moeten worden verwerkt, moeten prestaties en uitrusting kloppen. Het is ook handig als het apparaat verschillende aanpassingsmogelijkheden heeft. De blauwe serie is daarom de juiste keuze. De groene serie is perfect geschikt voor het monteren van meubels of voor het bevestigen van schroeven in muren die zijn voorbereid met pluggen.

Ervaring en kennis van de gebruiker

Sommige blauwe accuschroevendraaiers van Bosch voor professioneel gebruik moeten worden aangepast. Dit vereist de juiste kennis. De groene accuschroevendraaiers hoeven alleen nog te worden voorzien van het juiste opzetstuk. Wil je dus eenvoudig in gebruik en heb je niet de juiste kennis voor aanpassingen en instellingen, dan kies je voor een groene Bosch accuboor.