Accuboor met bitset kopen

Accuboormachines worden in bouwmarkten en online winkels aangeboden in een groot aantal varianten. Natuurlijk speelt daarbij ook het verschil in kwaliteit, ontwerp, prestaties en uitrusting of toebehoren een grote rol. Vooral voor doe-het-zelvers die zelden een accuboormachine nodig hebben, zijn sets die ook een set bits bevatten een goede keuze. Je kunt onder andere een Bosch accuboormachine kopen met een goede bitset.

Welke Accuboor met bitset heb ik nodig?

Vaak genoeg mist een doe-het-zelver of vakman de juiste bit voor een klus. Bitsets met een grote keuze aan verschillende bits bieden uitkomst. Deze zijn in speciaalzaken te koop voor ongeveer 20 euro en zijn van voldoende kwaliteit.

Professionals kunnen bits van veel betere kwaliteit en met een langere levensduur kopen voor prijzen vanaf ongeveer 50 euro. Een set bestaande uit een accuboor en een set bits is misschien de betere keuze. Vooral merkfabrikanten leveren met hun accuboormachines goede bits voor de thuiswerkplaats.

Niet alleen Philips- en normale sleufschroefbits, maar ook Torx of zeskantbits horen thuis in een goed gevulde werkplaats. Vooral de verschillende afmetingen van schroefkoppen maken het nodig meer dan alleen één bit van elk type te hebben.

Professionele vakmensen die gewoonlijk met dezelfde bitsets werken, kunnen deze in bulk kopen.
Let bij het kopen op de kwaliteit: bits zijn verkrijgbaar in staal of een chroom-vanadium-staallegering en met verschillende tipcoatings, zoals titaniumnitride of diamantcoating. Professionele doe-het-zelvers en ZPP’ers in de bouw kiezen vaak voor de accuboormachines van Makita.

Wat onderscheidt de beste accuboor met bitset?


Gebruik: Wanneer een accuboormachine thuis of op een bouwplaats wordt gebruikt, is het belangrijk de juiste accessoires te hebben. Accuboormachines zijn geschikt voor boren en het indraaien of losdraaien van schroeven.

Afhankelijk van de schroef zijn verschillende bits nodig, waarvan de voorkomendste in een bitset zijn opgenomen. Verschillende fabrikanten leveren tegen een kleine meerprijs een bitset bij de aankoop van een nieuwe accuboor.

Kwaliteit: Bitopzetstukken worden zwaar belast, vooral in de professionele sector, en moeten dus van hoge kwaliteit zijn. De geschikte legering met een gecoate punt zorgt voor een langere levensduur en vermindert de slijtage van de schroefkop.

Prijzen: Losse opzetstukken zijn al verkrijgbaar vanaf één euro, uitgebreide sets ook van merkfabrikanten vanaf ongeveer 20 euro. Professionals geven ook meer dan 50 euro uit aan bitsets van hoge kwaliteit of kopen de meest gebruikte bits in bulkverpakkingen.